Projecten


MEEDENKEN

MEEDOEN

ZELF DOEN

Filter op kenmerk


Raderen van Burgerparticipatie
Schaal
Soort informatie

0

Maak een keuze

 

Toon Selectie

Terug naar zoekresultaat

Terug naar de startpagina

Meedoen (maatschappelijke participatie) - Zelf doen (maatschappelijk initiatief) - Wijk / buurt / dorp - Gemeente - Best practice

De Roma


Verschenen op : 28 apr 2014


"In Borgerhout staat Cinema Roma, een oude majestueuze zaal die mee de filmgeschiedenis van de stad Antwerpen heeft bepaald. Maar de grote bioscoop was meer dan een gewone cinema. Het was een ontmoetingsplaats met ontspanning voor de ganse buurt. Iedereen kwam er over de vloer.

 

Ook vandaag staat De Roma centraal in het Borgerhoutse buurtleven. Na 20 jaar leegstand is de zaal heropgebouwd door vele vrijwillige handen. En het paleis om de hoek is – net zoals vroeger - terug een echte volksschouwburg waar iedereen tegen een sociale prijs kan genieten van cultuur en vermaak. Door De Roma leven vele mensen terug op en krijgt Borgerhout meer dan enkel een gebouw terug. De Roma bewijst dat mensen dingen kunnen veranderen."

 

In De Roma hoor je zeer uiteenlopende muziekgenres. En er wordt gedanst, veel gedanst, op de traditionele dansnamiddagen, volksbals, jaarlijkse tangonacht en allerlei feestelijke evenementen. Vooral op maandag en dinsdag vertoont Cinema Roma oude klassiekers, kwaliteitsfilms van eigen bodem, films uit Europese of andere contreien en af en toe leuke kinderfilms op woensdagnamiddag. Jaarlijks is er het circustheaterfestival Circo Roma. Daarnaast zijn er kinderrommelmarkten, debatavonden en tentoonstellingen.

Bezoek de website