Projecten


MEEDENKEN

MEEDOEN

ZELF DOEN

Filter op kenmerk


Raderen van Burgerparticipatie
Schaal
Soort informatie

0

Maak een keuze

 

Toon Selectie

Terug naar zoekresultaat

Terug naar de startpagina

Meedoen (maatschappelijke participatie) - Wijk / buurt / dorp - Gemeente - Regionaal / provinciaal - Onderzoeksresultaat - Toolkit / overzicht instrumenten

Hoe benut je de nieuwe (oudere) vrijwilligers?


Verschenen op : 23 apr 2014


Het aantal 65-plussers neemt de aankomende jaren enorm toe. Vooral onder de senioren die net met pensioen zijn of gaan, bestaat een deel dat graag vrijwilligerswerk wil doen, maar niet goed weet wat er mogelijk is. Hoe kun je dat potentieel verzilveren?

 

Uit de praktijk weten we dat bij het verzilveren vier partijen een belangrijke rol spelen: senioren zelf, vrijwilligersorganisaties, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Voor elke partij wordt in aparte hoofdstukken op een rij gezet hoe ze aan de slag kunt gaan. Met praktische instrumenten en voorbeelden.

 

De digitale Toolkit Verzilveren helpt senioren, maatschappelijke organisaties en gemeenten om dit grote  potentieel te verzilveren. Lees het artikel 'Benidorm energy'.

 

Welke mogelijkheden heb je om je kennis en ervaring in te zetten? Hoe verzilver je de onbenutte krachten van de vergrijzing?

Bezoek de website