Projecten


MEEDENKEN

MEEDOEN

ZELF DOEN

Filter op kenmerk


Raderen van Burgerparticipatie
Schaal
Soort informatie

0

Maak een keuze

 

Toon Selectie

Terug naar zoekresultaat

Terug naar de startpagina

Meedenken (beleidsparticipatie) - Meedoen (maatschappelijke participatie) - Zelf doen (maatschappelijk initiatief) - Wijk / buurt / dorp - Gemeente - Regionaal / provinciaal - Onderzoeksresultaat

Houvast in onzekere tijden


Verschenen op : 28 apr 2014


Het PON Jaarboek 2013 zoomde in op de relatie tussen burgers en overheid. Dat deden we aan de hand van inspirerende voorbeelden van initiatieven, onderzoek naar ondernemerszin onder burgers en analyses van de verhoudingen tussen burgers en overheid. Een belangrijke partij die mede de brug vormt tussen individuele burgers en overheden lieten we daarbij buiten beschouwing: de maatschappelijke ondernemingen, organisaties in de semi-publieke sector die in samenspraak met of in opdracht van de overheid allerlei diensten en taken verlenen aan en voor burgers.

 

Voor het PON Jaarboek 2014 interviewden we zeven bestuurders/vertegenwoordigers van overheden en maatschappelijke organisaties, zoals woningcorporaties en zorginstellingen. We onderzochten wat burgers verwachten van de overheid en maatschappelijke ondernemingen. En we onderwierpen het vraagstuk van houvast in onzekere tijden aan een nadere analyse. Het Jaarboek 2014 legt daarmee een verbinding tussen theorie en praktijk. 

Bezoek de website