Projecten


MEEDENKEN

MEEDOEN

ZELF DOEN

Filter op kenmerk


Raderen van Burgerparticipatie
Schaal
Soort informatie

0

Maak een keuze

 

Toon Selectie

Terug naar zoekresultaat

Terug naar de startpagina

Meedenken (beleidsparticipatie) - Gemeente - Instrument - Best practice

Karuur


Verschenen op : 22 apr 2014


Karuur ondersteunt lokale jeugdparticipatie. Met die slogan trekken ze de wereld in om de participatie van jeugdraden, kinderen en jongeren aan het lokale beleid te versterken. Karuur ondersteunt jeugdraden in hun rol van adviesorgaan binnen het lokale beleid. ze beantwoorden vragen, geven vorming en begeleiding. Zo kan jouw jeugdraad met een duidelijke stem deelnemen aan het beleid in jouw gemeente. Maar Karuur kijkt ook verder. Kinderen en jongeren kunnen ook naast de jeugdraad participeren aan het lokaal beleid. Ze zetten projecten op die de reikwijdte van jeugdraden vergroten en die kinderen en jongeren de kans geven om in een bredere context mee te bouwen aan het lokale beleid

 

Verschillende projecten die Karuur doet zijn:
Helden van later. Karuur gaat op zoek naar de Helden van Later. Doe mee en win een standbeeld van jezelf in het Vlaams parlement en een fantastische roadtrip!
DEBATTLE. Debattle was het grootste jeugdparticipatie-event ooit in Vlaanderen en Brussel! In meer dan 1 op 3 dorpen en steden kon je naar een lokale Debattle. En meer dan tienduizend aanwezigen.

 

Bezoek de website